Katon pinnoitus

Tiilikatot
Kun tiilikatto on pesty ja tehty myrkytyskäsittely, on aika miettiä jatkokäsittelyä. Erittäin hyvänä vaihtoehtona on maalipinnoitus.

Tiilikatto voidaan pinnoittaa eli maalata, mikäli se ei ole liiaksi päässyt rapautumaan. Maalauksen ansiosta vanhakin tiilikatto saadaan uuden veroiseksi. Maalaus voidaan suorittaa myös jo aiemmin maalatulle tiilikatolle uudelleen. Nykyaikaiset tiilikattomaalit kestävät olosuhteiden vaihteluja ja suojaavat katemateriaalia rapautumiselta.

Peltitkatot
Peltikattojen yksi yleisimmistä ongelmista on ruostuminen, jonka voi estää huoltomaalauksella. Auringonpaiste, paukkupakkaset, ilmansaasteet sekä erilaiset sateet kuluttavat peltikaton pintaa. Jos katon maalipinta on irronnut ja sinkkipinta syöpynyt pois, niin teräspelti alkaa ruostumaan. 

Katto on hyvä huoltaa ja maalata säännöllisesti sen kestävyyden sekä siistin ulkonäön säilyttämiseksi. Peltikaton pinnoitus on usein järkevämpi vaihtoehto kuin koko katon uusiminen. Mikäli kattorakenteet ovat kunnossa eikä niissä ole kosteusvaurioita, antaa pinnoitus katolle lisää elinikää jopa kymmeniä vuosia.

lisalogot